Motoreco Logo Icon White

Revisie motorcomponenten

Met nauwkeurigheid en precisie bewerken we elk onderdeel.

Waarom Motoreco?

Elk onderdeel, maakt deel uit van een grotere geheel.

Je kan bij ons ook terecht voor de aparte motorcomponenten die technische bewerkingen nodig hebben.

Naast het traject van een volledige revisie waarbij we u van A tot Z ontzorgen, kan u bij ons ook terecht voor de deeltaken en uit te voeren bewerkingen die aan de aparte motorcomponenten kunnen voorvallen of moeten gebeuren. We geven hieronder graag een overzicht. Je beslist wat je uitbesteedt en wat je zelf graag doet.

CNC gestuurde bewerkingen aan motorblokken en cilinderkoppen

Met onze Rottler machine -de meest kwalitatieve machine voor Multi bewerkingen uit te voeren in de motorrevisie- zijn we in staat de meest complexe opdrachten uit te voeren aan motorblokken dit met de hoogste precisie.

Previous slide
Next slide
Motoreco Logo Icon White

Revisie van cilinderkoppen

De cilinderkop is een belangrijk onderdeel voor het goed functioneren van de motor, we kunnen hier opnieuw opsplitsing maken tussen de gehele revisie van een cilinderkop en een deelrevisie.

Bijvoorbeeld enkel vlakken, enkel testen of het gehele proces. Kleppen en zittingen bewerken. Ook  voor LPG, aardgas en ander types van brandstoffen kunnen we jouw cilinderkop ombouwen.

Previous slide
Next slide
Motoreco Logo Icon White

Revisie motorcomponenten

Boren van cilinders

We kunnen cilinders en motorblokken uitboren op een conventionele manier. Indien de opdracht complexer is, wordt dit op onze CNC machine uitgevoerd.

Polieren en slijpen van krukassen

Na de opmeting van de krukas, kan er beslist worden om deze te polieren of te slijpen op overmaat.

Dieselinjectie

We kunnen vrijwel alle pompen, testen en reviseren.

Honen van motorblokken

Dit is de laatste bewering alvorens deze naar de montage kan er wordt 0.08 mm overgelaten om uit te honen met diamant hoonstenen. Na het honen wordt deze opgemeten en het olie dragend vermogen gemeten door middel van een ruwheidsmeter en een formule, wat het olieverbruik tot een minimum moet herleiden.

Reinigen van onderdelen

De onderdelen worden gereinigd, elk op een specifieke manier afhankelijk van de toepassing en of ze met water in contact mogen komen en met volgende machines , wasmachine, sodastraalmachine, glasparelstraalmachine handmatig reinigen met wastafel

Montage shortblok

Dit wordt ook wel het draaiend gedeelte van de motorblok genoemd. En is een stap in het montage proces.

Proefdraaien van motor onder belasting

De motor wordt na een gehele revisie op aanvraag of op advies geproefdraait op onze nieuwste proefstand. Het is uiterst belangrijk de eerste uren van een motor goed te roderen of te laten inlopen.

In tegenstelling tot ieders verbazing gebeurt dit vaak onder hoge belasting van de motor, maar wel met de juiste parameters van de motor, oliedruk, inlaatdruk, koelwatertemperatuur…, zeker geen te hoog toerental, maar wel een hoge belasting op een laag toerental.

Motoreco Logo Icon White

Montage motor

Na de revisie van de afzonderrlijke componenten  worden deze terug opgebouwd tot de gehele motor.

Previous slide
Next slide
Motoreco Logo Icon White

Heb je een project voor ons?

Motoreco communiceert duidelijk en transparant over de termijnen. Wij houden ons altijd aan de afspraak en nemen urgent werk voor.